Σάββατο , Νοέμβριος 17 2018

Προφυλακίστηκαν τέσσερις για το κύκλωμα των αναβολικών

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν τέσσερις από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα που φέρεται να παρασκεύαζε και να διακινούσε αναβολικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν τέσσερις από τους συνολικά 11 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε κύκλωμα που φέρεται να παρασκεύαζε και να διακινούσε αναβολικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Μεταξύ των κατηγορουμένων που κρίθηκαν προφυλακιστέοι ένας 47χρονος, στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Fitness Ελλάδας και ένας 37χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος στα Χανιά οι οποίοι φέρονται να είχαν κομβικό ρόλο στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι που κατά περίπτωση είναι αντιμέτωποι με τα αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νοθείας τροφίμων, της έκθεσης, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, τις εξαρτησιογόνες ουσίες, τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, τα όπλα και τον Εθνικό Τελωνειακό Κώδικα, στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται ισχυριζόμενοι , στην πλειονότητα τους, πως τα αναβολικά που είχαν στην κατοχή τους προορίζονταν για προσωπική χρήση.

Οι υπόλοιποι επτά κατηγορούμενοι στην υπόθεση, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.

Το κύκλωμα φέρεται να δρούσε σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε Αττική, Κρήτη και Ήπειρο, ενώ εμφανίζεται να είχε επεκτείνει τη δράση του στην Πολωνία, τη Γερμανία και την Κύπρο.

Σύμφωνα με την κατηγορία παρασκεύαζε και διακινούσε παράνομα και απαγορευμένα αναβολικά, επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, αλλά και παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία χορηγούνται για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από αναβολικές ουσίες. Η διακίνηση των σκευασμάτων, σύμφωνα με τις αρχές, γινόταν κυρίως μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών και οχημάτων των μελών του κυλώματος.

Το διαβάσαμε στο: News.gr

Απάντηση