Παρασκευή , Νοέμβριος 16 2018

Συνάντηση Παυλόπουλου με την πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και τους προέδρους δημοσιογραφικών ενώσεων

Ο κ. Παυλόπουλος τους συνεχάρη για τη «Διακήρυξη των Αθηνών», η οποία, όπως σημείωσε, συνιστά, μέσα στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία για τους δημοκρατικούς θεσμούς εν γένει, εμβληματικό θώρακα υπεράσπισης της αυθεντικής δημοσιογραφίας και των αυθεντικών δημοσιογράφων, με διεθνή απήχηση.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη στυγερή δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου, Τζαμάλ Κασόγκι, υπογραμμίζοντας: «έχουμε όλοι χρέος να διακηρύξουμε ότι οι αδίστακτοι δράστες της είναι εχθροί όχι μόνο της δημοσιογραφίας και των δημοσιογράφων, αλλά και της ίδιας της Δημοκρατίας μας, ακόμη δε και αυτού τούτου του Πολιτισμού μας».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Μαρία Αντωνιάδου, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση, σημείωσε ότι αυτή η Διακήρυξη ξεκίνησε πριν από 21 χρόνια από την Ένωση Συντακτών και πρόσθεσε ότι σε μερικές μέρες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα κατατεθεί η Διακήρυξη για την προστασία των δημοσιογράφων, που εργάζονται σε εμπόλεμες ζώνες, αλλά και σε όλες τις χώρες της υφηλίου και καταπιέζονται.

«Η ελευθερία του λόγου είναι στον τόπο της Δημοκρατίας, συζητήσαμε για την ελευθερία του λόγου στην σκιά της Ακρόπολης κι αυτό είναι μία σημαντική στιγμή για όλους μας» κατέληξε η κ. Αντωνιάδου.

Το διαβάσαμε στο: NewsBomb.gr

Απάντηση