Γράφει ο Αναστάσης | Ellas.news

Με το που επιβιβαστείς στο αεροπλάνο για Ρώμη αρχίζεις να νιώθεις τον Ιταλικό αέρα να σου χαϊδεύει το μυαλό σκεπτόμενος/η ότι πρόκειται να ζήσεις μια αξέχαστη εμπειρία. Καλό φαγητό, ποτό και όμορφα μέρη. Όποιος επισκέπτεται την αιώνια πόλη αποκτά εμπειρίες ζωής που στο πέρασμα του χρόνου μετατρέπονται σε όμορφες ιστορίες.

Σίγουρα στους ταξιδιωτικούς οδηγούς που αναζήτησες στο διαδίκτυο βρήκες πάρα πολλά πράγματα για να κάνεις κατά τη διαμονή σου στην πόλη, όμως ο χρόνος σίγουρα θα σε περιορίζει.

Με το που πατήσεις το πόδι σου στο κέντρο της πόλης αρχίζουν να σε περιτριγυρίζουν ευωδιές από γεύσεις που σίγουρα θα ήθελες να δοκιμάσεις, καθώς οι μακαρονάδες και οι πίτσες θα αποτελέσουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής σου διατροφής κατά την παραμονή σου!

Αρχικά πρέπει να επιλέξεις τις δραστηριότητες σου πολύ προσεκτικά γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και καλό είναι να μην τον σπαταλάμε σε πράγματα που μπορεί να μην θέλουμε να δούμε όσο άλλα. Προσοχή ! Μην επηρεάζεστε από ιστορίες τρίτων που ισχυρίζονται ότι έχουν επισκεφτεί πάνω από τη μισή πόλη μέσα σε διάστημα τριών ημερών. Είναι κάτι ακατόρθωτο ή ανούσιο καθώς δε θα ευχαριστηθείτε τόσο πολύ τις δραστηριότητες σας. Για να μπορέσετε να δείτε το μεγαλύτερο μέρος των αξιοθέατων στη Ρώμη χρειάζεστε τουλάχιστον μια εβδομάδα δεδομένου ότι τους αφιερώνετε τον χρόνο που τους αξίζει.

Έχοντας πρόσφατα ταξιδέψει για δεύτερη φορά στην Αιώνια Πόλη θα μιλήσω για τρία αγαπημένα μου μέρη, αλλά και για κάποια λάθη που συχνά γίνονται σε αυτό το ταξίδι!

1. Castel sant’angelo.

Ένα πανέμορφο Ρωμαϊκό κάστρο κτισμένο στις όχθες του ποταμού Τίβερη με εκπληκτική θέα. Κατά τη δύση του ηλίου προσφέρει μια άκρως ρομαντική εικόνα της πόλης και σίγουρα θα θέλατε μια φωτογραφία! Στον δεύτερο όροφο του κάστρου λειτουργεί καφέ που μπορείτε να ξαποστάσετε και να απολαύσετε ένα εσπρεσάκι ατενίζοντας το εκπληκτικό τοπίο!

2. Villa Borghese.

Η θερινή έπαυλη της οικογένειας Μποργκέζε είναι πραγματικά μαγευτική και σίγουρα αυτός είναι ένα λόγος που σχεδόν κανείς ταξιδιωτικός οδηγός δεν την παραλείπει. Με την είσοδο σου στο χώρο, συναντάς ένα αχανές πάρκο στο οποίο σίγουρα θα απολαύσεις να κάνεις πικ νικ, να διαβάσεις ένα βιβλίο πίνοντας το εσπρεσάκι σου ή απλά να χαλαρώσεις αφήνοντας τον εαυτό σου να παρασυρθεί από την απαράμιλλη ομορφιά του πάρκου. Μετά από μια σύντομη βόλτα στο πάρκο θα νοιώσεις σίγουρα αναζωογονημένος!

3. Trastevere.

Μια περιοχή που θα μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με την Αθηναϊκή Πλάκα. Γεμάτη με κόσμο η συγκεκριμένη περιοχή σφύζει συνέχεια από ζωή μέρα και νύχτα. Το Trastevere είναι μια πάρα πολύ γραφική περιοχή που θα μπορούσες να πεις ότι μοιάζει σαν να βγήκε από ταινία. Πολλά μαγαζιά διαφόρων ειδών λειτουργούν στην περιοχή. Αυτό που παρατήρησα συχνότερα ήταν τα μαγαζιά με τυριά και αλλαντικά αλλά και πολλά εστιατόρια και bar. Η περιοχή ενδείκνυται για βόλτα, ψώνια και φυσικά υπάρχουν μαγαζιά που σερβίρουν εκπληκτικά γεύματα τα οποία μπορείτε να συνοδέψετε με ένα καλό Ιταλικό κρασί!

ΣΥΧΝΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ

Κάποια συχνά λάθη που συμβαίνουν είναι τα εξής:

  • Κακή οργάνωση προγράμματος.

Αυτό είναι ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που συμβαίνει και πολλές φορές είναι αναπόφευκτο. Λίγο ο ενθουσιασμός του ταξιδιού, λίγο η ακόρεστη δίψα για βόλτα, μας κάνουν να θέλουμε να συμπεριλάβουμε στο ημερήσιο μας πρόγραμμα πάρα πολλά πράγματα που είναι δύσκολο να προλάβουμε. Καλό είναι να οργανώνουμε το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνοντας λίγες επισκέψεις σε αξιοθέατα, εξάλλου είναι γνωστό ότι περπατώντας στην πόλη θα χαζέψεις και θα χαθείς για λίγο κάνοντας βόλτα σε κάποιο εντυπωσιακό στενό απολαμβάνοντας ένα καφεδάκι ή ένα παγωτάκι.

  • Έλλειψη γνώσης για τους αρχαιολογικούς χώρους.

Αν δεν σκοπεύετε να προσλάβετε κάποιον ξεναγό ώστε να έχετε πλήρη εικόνα των μνημείων που επισκέπτεστε, συστήνω ανεπιφύλακτα να κάνετε μια μικρή έρευνα όσον αφορά το τι θα δείτε σε κάθε χώρο που επισκέπτεστε. Η ικανοποίηση του να βλέπεις μνημεία για τα οποία έχεις διαβάσει είναι απλά μοναδική!

Η Αιώνια Πόλη είναι μαγική. Ταξιδέψτε και μαζέψτε εμπειρίες, γιατί τι πιο όμορφο από μια καλή ιστορία μετά από ένα τέτοιο ταξίδι ;